Strikkeoppskrift – Enkel Chunky Lue!

 

Her kommer endelig oppskriften jeg har jobbet med den siste uka. Altså, denne er superenkel og lages glatt på en liten ettermiddag. Greia er bare at Desember virkelig har satt et hugg i meg og at jeg aller helt skulle hatt åtte armer. Men, nå er den i alle fall her og jeg hadde syns det var skikkelig koselig om noen av dere ville prøve å lage den. Jeg har lenge lett etter en slik lue, både i butikkene og i forhold til strikkeoppskrifter, men har feilet på å finne akkurat slik jeg vil ha. Derfor var det jo bare å brette opp armene og lage en selv. Jeg er ganske så fornøyd med resultatet selv, hihi. Av en eller annen merkelig grunn blir bildene så fryktelig uklare i det jeg laster dem opp på bloggen, om du vil se bedre bilde ligger det også på Instagramen min. Den finner du HER!

 

Hadde også blitt superglad om flere ville like siden min på Facebook, der oppdaterer jeg når bloggen er oppdatert <3

 

Facebooksiden min finner du HER!

 

Så var det tid for strikkeoppskrift. 

Lua er strikket i Sandnesgarn Modig. Garnet er supermykt og veldig deilig, MEN jeg har allerede bestilt litt forskjellig annet garn som jeg skal prøve å strikke den i. Kommer til å oppdatere når jeg har fått prøvd meg frem. Grunnen til det er at jeg for det første er sikker på at jeg kan finne noe billigere, samt at garnet har svært begrenset valg av farger. 

Det du trenger er altså 2 nøster Sandnesgarn Modig, skrikkes frem og tilbake på rundpinne str. 15.

Barn (voksen)

Legg opp 32 (36) masker. Strikk ca. 7 cm med vrangbord, 2 rette og 2 vrange. Dette skal bli oppbretten på lua. Om du vil ha den kortere må du gjerne det. Deretter fortsetter du med å strikke vrang over de rette, og rett over de vrange slik at mønsteret blir likt når oppbretten kommer på. Strikk slik til arbeidet måler 16 (20) cm. Nå skal vi starte fellingen. På neste omgang strikker du to og to sammen i alle de vrange feltene. Strikk så tre pinner før du strikker to og to sammen i alle de rette feltene. Dra tråden gjennom de resterende maskene og fest den. SÅ raskt og SÅ enkelt, hihi. 

Sy sammen ryggen og brett opp bretten. Jeg har sydd fast bretten med en liten tråd for å få den til å sitte, men det behøves egentlig ikke. 

Så kommer det som alltid får meg tilbake til håndtverkstimene på barneskolen. Nå skal det lages dusk på gamlemåten. Til den store dusken har jeg klippet ut to pappringer med 16 cm i diameter i ytter ringen og 10 cm i inner ringen. Den lille har 12 cm i ytter ringen og 7 cm innerst. Om du aldri har laget dusk før kan du ta en titt på denne instruksjonsvideoen HER!

Pass på at du ikke lager dusken for tett. Den er ofte penest når den får litt pusterom og dette garnet er veldig tykt. 

Fest dusken på toppen av lua og svosj er du både varm på ørene og pen på hodet vinteren lang <3

 

Klem M

Når han kjøper den perfekte kalendergaven!

Processed with VSCO with a6 preset

 

For første gang på veldig mange år, eller egentlig siden jeg var liten ble jeg overrasket med pakkekalender i år! Har egentlig vurdert litt frem og tilbake om jeg i det hele tatt kunne dele at jeg har fått siden verden tydelig er såre urettferdig om dagen og janteloven godt brukt. Nå føler jeg at jeg kan unnskylde det med at jeg på ingen måte er bortskjemt med slike ting. Selv om kjæresten min er fryktelig snill var det veldig uventet å få kalender. Han hadde gjerne hadde gitt meg alle stjernene på himmelen om han kunne, men er alltid den som rusler stresset til butikken på ettermiddagen på bursdagen min og gjerne ringer på veien for å spørre hva han skal kjøpe. Derfor ble seg like ekstra overrasket når det plutselig sto 24 pakker å ventet på meg i stua. “Happy wife, happy life” sies det og jeg tror han syns livet er ganske fint om dagen. 

Nå skal ikke dette bli et sånn innlegg som “se hva jeg fikk i pakkekalenderen min i dag”. Den grensa kryssa jeg når jeg viste kjøleskapet mitt i housetouren på YouTube og det skjer ikke igjen for å si det sånn. Men, i går fikk jeg den søteste varmeflaska jeg noen gang har sett. En liten søt kanin man kan sette i mikroen. I hovedsak syns jeg gaven var så fin fordi han har tenkt på hvor mye jeg fryser. Men så kom jeg til å tenke på for en fin gave det egentlig er i seg selv. 

Når jeg kommer over smarte ting eller får gode tips syns jeg der er koselig å dele de videre med følgerene mine på Instagram. Altså gode tips er jo gratis og kan være til god hjelp for de som mottar dem. Så da delte jeg altså link til denne søte lille saken. Et gavetips som er søtt, prisgunstig og praktisk. Det kan jo ikke bli bedre! 

I dag startet jeg på julehandelen og det gikk dermed opp for meg at jeg kanskje burde bruke mitt eget tips. Den lille tassen er nemlig en perfekt gave til et par stykker på lista mi. Klikka meg inn for å kjøpe og hva skjer? DEN ER UTSOLGT. Hahaha. Sånn kan det altså gå når kjærligheten først slår på stortromma. 

Må vel bare konkludere med at han har vært skikkelig flink, hihi! 

Håper dere har en super dag <3

Klem M

 

 

Om jeg kunne blitt hva som helst + et viktig nyttårsforsett jeg skulle ønske alle kunne ha!

 

 

Jeg prøver å se det positive i de fleste situasjoner. Egentlig skulle jeg ønske at jeg var enda flinkere på det, men samtidig syns jeg ikke at jeg er så verst heller, hihi. Jeg blåser av meg de negative tankene og legger de bak meg. Ut og bort, fort gjort. Nå ble det liksom litt ekstra teit å skrive akkurat dette nå siden jeg nettopp har hatt en real utblåsning på hvor kjedelig jeg syns det er at algoritmer ødelegger for drømmen min om å kunne leve av sosiale medier. Samtidig er det jo relevant i forhold til hva jeg ønsker å ha som jobb, så la oss si at jeg prøver å se det positive i de fleste situasjoner utenom i dag. 

Når jeg ble syk for en stund tilbake gikk hele meg litt i oppløsning en liten stund. Jeg er langt fra en person som liker å ta ting på sparket. Derfor var det å skulle innse at alle planer man hadde lagt og alle tanker man hadde for fremtiden måtte vike for en stund og kanskje for alltid veldig hardt. Heldigvis har jeg en Kent i livet mitt. En sånn Kent som bare tar livet med knusende ro, tar alt på sparket og lever akkurat nå. Han puslet meg sammen igjen på en, to, tre og la hele verden for mine føtter. Altså bare tenk alt jeg kunne starte på når jeg ble frisk. Jeg kunne jo bli akkurat det jeg ville. Proff gamer, ballettdanser eller kanskje jeg skulle starte noe for meg selv? Mine tanker gikk kanskje i en litt annen retning en hans, men jeg skjønte fort greia. 

Plutselig innså jeg hvor mange muligheter jeg hadde, men også at noen av dem hadde sine begrensninger. 

Nå har jeg jo endelig fått fingeren ut av rumpa (jeg tror jeg skriver ganske mange ting på bloggen om dagen som egentlig ikke er lov å si) og skal endelig starte studiene mine. Digital markedsføring er nok virkelig veien for meg. Jeg elsker det jeg driver med og gleder meg stort til litt faglig input. 

Men, skal jeg være helt ærlig er det faktisk et annet yrke som står helt helt øverst på ønskelisten. 

Hadde jeg hatt fem år og masse penger til rådighet hadde jeg så gjerne villet bli psykolog. 

Dessverre har det toget gått for lenge siden. Så jeg får holde meg til å lese bøker, google meg ihjel og jobbe med mitt eget hode, haha! Den siste tiden har jeg tenkt mye på hvordan jeg kan jobbe med mennesker uavhengig av yrket mitt. Og i går satte jeg meg et nyttårsforsett jeg håper mange andre vil bli med på. Fra Januar skal jeg minimum en gang i måneden gjøre noe frivillig. 

Er det en ting vi alle har til rådighet, uansett hvordan ståa er, bare man prioriterer riktig så er det tid. Og det er faktisk en uendelig viktig resurs. Kanskje har du en time i uka, i måneden eller i året. Akkurat den timen vil ha noe viktig å si til den du gir den til uansett om du har gitt mange eller bare en. 

I min søken på nyttårsforsettet mitt kom jeg i går over en side for frivillig arbeid. Siden jeg selv skulle ønske at jeg visste om den før, deler jeg den med dere. 

https://frivillig.no

På denne siden kan du skrive inn hvor du ønsker å bidra også kommer det opp ulike ting folk trenger hjelp til. Alt fra å bake en kake, til å hjelpe eldre mennesker med å teste ut VR-briller. 

Det er kanskje superklisje, men jeg tror virkelig på at den største gleden man kan ha er å gjøre andre glad. 

Klem M

Oppskrift på julemenner & hurramegrundt nå er Desember her!

Hei hurra nå er Desember her virkelig for fullt. Jeg klarer ikke en gang å forklare hvor mye jeg elsker jul, men tenker kanskje at de som følger bloggen min fast har skjønt greia. Nå har vi akkurat kommet hjem fra middag hos Svigermor. Pinnekjøtt middag 1. søndag i advent er ihuga tradisjon og det er jeg uendelig glad for. I en verden av svineribbe er det godt for en vestlandsjente å få pinnekjøtt på tallerken. 

Egentlig har hele helgen gått med til juleforberedelser. Vi har sett ørtenogsøtti julefilmer, baket pepperkaker, ordnet julegaver, pyntet og før vi dro i dag baket vi kaker som har vært tradisjon for meg alltid. Nemlig julemenner. Jeg har skjønt at man på østlandet kaller det kakemenner og at det på ingen måte er vanlig å lage de hjemme. Jeg skjønner det ikke, for meg er det ingenting som slår lukten av hornsalt på en søndagsformiddag i Desember. Kjærligheten var ganske bastant på at han ikke likte disse når vi ble sammen. Og det skjønner jeg jo kjempegodt for de tørre greiene man får kjøpt på butikken kan ta seg en bolle i forhold til de luftige godsakene her. De er kanskje ikke så pene, men de er skikkelig god. Og om mulig enda bedre når det er lagt litt barnekjærlighet i utformingen, hihi. 

Jeg har delt denne oppskriften på bloggen min hvert år i mange år, så nå kan jeg jo ikke gjøre noe unntak. Her kommer den:

100 gram smør

1/2 kilo farin

1/2 liter vann

2 teskjeer hornsalt

Hvetemel

Ha vannet og smøret i en kjele på svak varme til smøret har smeltet. Tilsett sukkeret litt etter litt. Varm opp igjen og rør til sukkeret har løst seg opp. Avkjøl til blandingen er fingervarm og tilsett hornsaltet. Rør så inn hvetemel til en tykk men kleberig masse. Dryss litt hvetemel på toppen og sett i kjøleskapet over natten.

Kjevle så ut til en ca halv cm tykk leiv og trykk ut søte figurer. Stek på 200 grader til de har fått en fin gyllenbrun farge under og er hvite, luftige og fine oppå!

Spis til du ikke orker mer og legg resten i en kakeboks!

 

Altså jeg lover at dette blir en slager hos de fleste små. De kan males med konditorfarge i mange morsomme varianter. Vil du spare tid kan de også males før de stekes, men det er jo litt kos å gjøre det etterpå også da!

Håper alle har hatt en skikkelig fin første søndag i advent!

Klem M