En av de beste tingene med huset er noe vi ikke kan se!

//innholder annonsesamarbeid

 

Hei gjengen. Nå begynner vi virkelig å bli husvarme her og det føles skikkelig, skikkelig fint. Det er nesten vanskelig å forklare hvor hjemme jeg føler meg her og det er på alle måter akkurat det jeg håpet på.

 

Jeg får ofte mange spørsmål rundt husbygging og hva vi er aller mest fornøyd med. En av de tingene er noe jeg har blitt utrolig overrasket over viktigheten av, og det tenkte jeg at jeg skulle skrive litt om nå.

 

Her er forresten slik huset vårt har blitt:

 

 

De siste årene har jeg vært mye hjemme. Først på hjemmekontor og så hjemme i barselpermisjon. Er det en ting jeg har lært i løpet av den tiden så er det at jeg blir like «innesjuk» som jeg blir værsjuk og at inneklima har utrolig mye å si.

 

Akkurat derfor er en av de beste tingene med huset noe vi ikke kan se. Nemlig ventilasjons anlegget vårt! Det er strengere regler for ventilasjon i nybygg og vi følte oss litt på ville veier. Heldigvis kom vi i kontakt med Östberg som har hjulpet oss med prosjektering og utførelse. Vi har ikke trengt å tenke på en eneste ting. De har tatt hensyn til alt fra kjøkkenplassering, muligheter for treningsrom og bad, til tanker om føring av støy via rommene. Helt midt i blinken.

Her er noen bilder fra når de holdt på her oppe. Nesten rart å tenke på at huset vårt så slik ut for bare en liten stund siden:

 

 

Det er rart å tenke på at noe som plasseres bak en vegg kan være så elementært for trivsel i eget hus. I siste innspurt holdt vi på lange dager i huset uten at ventilasjonen var koblet på. Vi opplevde raskt hvorfor ventilasjonen er helt nødvendig i nye hus som er så tette. Det ble ekstremt mye kondens på vinduene, det var nesten umulig å teste dusjene og luften var veldig tung etter bare kort tid.

 

Og så ble vidunderet satt på. Som natt og dag på alle måter.

Jeg tenker på det innimellom når vi er mye hjemme alle sammen. Hvordan vi aldri har problemer med verken temperatur eller luft i huset.

 

Ikke tung luft på vaskerommet ved tørketrommelen (også så god tørk da), treningsrommet er en fryd å bruke, alt av matos forsvinner til tross for at vi ikke har overhengt ventilator og baderommene er tørre og fine til enhver tid.

 

 

Skal jeg være helt ærlig er det mye av livet vårt som er fryktelig kaotisk om dagen, men mye av det foregår også hjemme og da er det veldig fint at det føles bra å være akkurat her.

 

Om du står med et byggeprosjekt på agendaen og har lest at «ventilasjon må man ha» uten helt å vite hvor du skal starte så kan jeg varmt anbefale å ta kontakt med Östberg eller sjekke ut nettsiden deres www.ostberg.com for mer informasjon.

 

De fører forresten også sentralstøvsugere. Et valg vi gikk for litt i siste liten som jeg på ingen måte har angret på. Dere som har fulgt meg lenge har kanskje sett min evige støvsuger problematikk. Det er så utrolig vanskelig å finne noe som faktisk fikser biffen. Sentralstøvsuger er visst greia der. Den tar virkelig ALT!

 

 

Til og med det kaoset tre barn lager i løpet av en dag. Vi har 2-3 uttak i hver etasje og det holder i massevis til å suse seg rundt. Og så samler alt seg i en kolbe som ble satt i garderoben i kjelleren. Veldig praktisk.

 

Vi er så glade for at vi tok kontakt med Östberg når det kom til ventilasjon hjemme hos oss. Det er ikke alltid like enkelt å planlegge ting man ikke vet noen ting om. Da er det fint med flinke folk som kan bistå fra start til slutt – med gode råd, planlegging og gjennomføring. Alfa omega med godt inneklima i nytt hus!

Klem M