Jakten på syndebukken!

 

Det er kanskje ikke et halvt århundre siden jeg selv var ungdom og usikker på hvem jeg egentlig var. Noen ganger føles det likevel slik. For som generasjon ungdom anno 2000 har det skjedd enorme omveltninger i samfunnet parallelt med min reise fra ungdom til voksen. Kanskje vet jeg fortsatt ikke helt hvem jeg er og kanskje har de store omveltningene også satt sine spor i meg. Men jeg føler at jeg befinner meg midt i den aldersgruppen hvor vi har en fot innenfor overalt. Den gruppen som vokste opp uten internett og dermed fikk bli med fra den humpete starten frem til dit vi er i dag. Derfor drister jeg meg til å si det jeg skal si nå. Det er min mening og jeg mener det bare godt.

Dette høres kanskje brutalt og vanskelig ut, men nå er det virkelig på tide å brette opp ermene og slutte med jakten på syndebukken!!

Det er ett menneske som har ansvar for ens egne handlinger og det er en selv. 

Jeg vet ikke om jeg virker helt som typen, men jeg leser faktisk ganske mye nyheter. At det baserer seg på at det ofte dukker opp som linker på sosiale medier har ingenting å si. Jeg får det likevel med meg og det interesserer meg. De siste sakene jeg har kastet blikket over er diskusjoner hvor vidt bransjen har skyld i kroppspress, at Erna Solberg oppfordrer oss til å få flere barn og flere titalls forskjellige informasjonstekster om hvorfor det er bra eller ikke bra å spise kjøtt. “Djiiis fuckins louise”! 

For det første, jeg er på ingen måte for reklame av botox, slankeoperasjoner eller rumpeløft. Men, å skulle skylde hele problemet på bransjen går aldri bra. Hva gjør vi da? Vi oppdrar barn som skjønner at de kan skylde alle valg de tar på dem som har fristet dem til det. JA, bransjen er kanskje skruppelløs, men herregud så feil vei vi skyter om vi skal skylde alt på dem. La oss heller lære våre unge at man må stå for alt man gjør og at veien tilbake fra valgene man tar ofte er en frytelig utfordring. La oss lære dem at det finnes uendelig mange valg. At det er forskjell på inspirasjon og påvirkning. At særpreg i det lange løp vinner over kopier og at livet ikke alltid er for pyser. 

Så over til Erna som sier at vi bør få flere barn og alle som roper tilbake at det må vi aldeles ikke. Vel hallo? Erna er kanskje statsminister, hun sier kanskje hva hun mener er best for Norge, men hun bestemmer ikke over enkeltpersoner. Ingen grunn til å hisse seg opp. Ønsker du å få barn, gjør det. Ønsker du ikke å få barn, dropp det. Ønsker du det 8 barn så får du det til å funke. Ønsker du deg bare et så stopper du der. Samtidig finner jeg det også rart at jeg midt oppe i denne diskusjonen finner uhorvelig mange som sier at det ikke går å få barn i Norge i dag. Jeg er enig i mye av det de skriver. Det ER vanskelig å være både mamma og arbeidstaker i dag. Det forventes at man skal jobbe lange dager samtidig som barna ikke skal være for lenge i barnehagen. Det er vanskelig å finne faste jobber, økonomisk blir det kanskje mer og mer hardt. Men hallo?! Hvordan kan vi i et av verdens rikeste land sitte å forvente at alt skal legges til rette for oss i alle sammenhenger? Ja det er kanskje både økonomisk og tidsmessig vanskelig å få barn i Norge i dag. Men at det er de eneste problemene skal vi faktisk være lykkelige for. Barna våre blir født inn i trygghet, både medisinsk og samfunnsmessig. I mine øyne blir de fleste barn her født med både ski på beina og en gullbillett i hånden. 

​Og med det samme vi er i gang la oss gå raskt innom hvor mye folk krangler om hva man skal spise om dagen. La oss spise akkurat det vi vil! Du trenger ikke å bli påvirket av alle hele tiden. Om naboen din er veggis, trenger ikke du å bli det. Man må bare godta at mennesker tenker forskjellig om ting. Du blir kanskje påvirket av hva alle sier? Ikke bli det. Bli gjerne inspirert. Men aldri påvirket til å gjøre noe du selv ikke kan nok om. Jeg er ganske sikker på at alt for mange unge i dag har et kosthold de vet alt for lite om og dermed er skadelig for helsen deres. Dette på bakgrunn av at de har sett noen andre spise slik. 

Jeg sier det bare igjen VI MÅ BEGYNNE Å SKJØNNE AT DEN ENESTE SOM HAR ANSVAR FOR EGNE HANDLINGER ER EN SELV. 

Det hjelper ikke å henge med geipen over hva alle andre mener at man burde gjøre, eller klage over presset eller si at man føler at man må. Det som hjelper er å lete etter svaret i seg selv. 

Hva ville jeg gjort om internett ikke fantes? 

Det finnes ikke noen syndebukk og all den informasjonen du får klistret opp i ansiktet hver eneste dag er kommer for å bli. Så bruk den vel, bli inspirert til å ta gode valg men velg selv. For når alt kommer til alt er det bare du som kan rette opp den dagen du trør feil!

Og vet du hva? De kuleste menneskene er faktisk de som er 100% seg selv.

 

Klem M

 

 

1 kommentar
  1. Fyfaen for et bra innlegg!!!! Jeg er så enig med deg! Amen to that og måtte flere begynne å tenke mer fornuftig, ekte og ærlig!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg