Vi har blitt helt opphengt i hjemmelaget Italiensk pizza i det siste! Så godt og skikkelig enkelt.
Om man er litt ekstra glad i pizza anbefaler jeg virkelig å investere i en god pizzastein til å ha i ovnen eller på grillen. Vi var så heldig å få en til jul og den funker virkelig som ei kule. Perfekt sprø bunn gjør liksom det lille ekstra.
Her kommer oppskrift på perfekt lørdagskos:
BUNN:
25 g gjær
3 dl vann
0.5 dl olje
400 g hvetemel eller pizzamel
0.5 ts salt
TOPPING:
1 boks hakkede tomater (syns mutti er best)
1 hvitløk
1 ss olje
Revet ost
Revet motzerella
Skinke
Slik gjør du:
Bland sammen gjær og lunket vann. Tilsett olje og salt. Bland sammen med mel litt etter litt til du får en smidig men fast deig. Legg til side og la heve. Gjerne et par timer.
Sett ovnen på 250 grader.
Elt deigen på nytt og del den i fire like deler. La leivene etterheve i ca 30 minutter.
Finhakk hvitløk og fres i litt olje. Skru ned varmen og rør inn tomatene. Vær forsiktig så oljen ikke er for varm, jeg brant nesten ned kjøkkenet første gangen haha! La det stå og putre på svak varme en stund.
Det aller beste er å droppe kjevle når man skal flate ut pizzabunnene. Da blir de skikkelig luftige og gode! Trykk derfor ut de fire bunnene med hendene på hvert sitt bakepapir. Eller bruk kjevle visst du syns det blir helt krise.
Fordel tomatsaus utover, dryss på massevis av ost og topp med skinke. Her kan du også slenge på litt sopp, ananas, pepperoni eller det du måtte like.
Stek en og en pizza i ca 10-12 minutter.
Det syns jeg er så koselig for da sitter vi lenge til bords og venter på neste.
Server med ruccula og Aioli <3
Lover at dere kommer til å digge det!
-M
Fordel tomat